21 juni 2012

DIY

Weer iets leuks gevonden om zelf te maken, ik ga het wel heeeel druk krijgen de komende tijd!
Betonnen stapstenen, alleen zou ik ze gewoon vierkant maken voor de plaatsen waar je een zitje neerzet.
Hier is hoe je het moet maken

Mallen om stapstenen te maken kan van kartonnen buizen dat is eenvoudig, want er is geen noodzaak om een mal te bouwen, en je kunt ook meerdere afgietsels maken op hetzelfde moment. Kartonnen buizen zijn verkrijgbaar in verschillende maten van handelaren in bouwmaterialen en andere leveranciers. We gebruikten buizen 25 cm in diameter hier. Stukken van een rubberen deurmat kunnen ook mooie scroll patronen op je stenen maken.

Je hebt nodig: fijn beton, kartonnen buizen, stukjes rubber deurmat, een stuk karton, een zaag, een liniaal, olie, een penseel, een troffel en een steen.

     
1.Begin met het zagen van de buis in ringen van 5 cm hoog, dan knip je stuk van de rubber mat wat past in de kartonnen ring.
2.Plaats de ringen op uw stukje karton. Olie de ringen aan de binnenkant.

     
3.Meng het beton en vul de mallen. Schud de vorm om het beton gelijkmatig te verdelen en om zich te ontdoen van eventuele luchtbellen. Olie je geknipt stukje rubber deurmat.
4.Duw de rubberen mat in het beton. Als je meer dan één mal giet kun je misschien verschillende patronen van de deurmat uitknippen om je patroon te variëren.

     
5.Na 48 uur en indien het beton is uitgehard, verwijder voorzichtig het stukje rubber deurmat.
6.Haal voorzichtig de kartonnen ringen van de stenen af. Deze ringen kunnen worden hergebruikt als u meer stapstenen wil maken op een ander tijdstip. Gladder maken van scherpe randen met een steen.

Wat een gaaf resultaat!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten